joi, 24 noiembrie 2011

Muzica Rock

Cu totii avem anumite placeri in materie de muzica. Mie, cum am mai spus-o si niciodata nu ma voi sfii sa recunosc, imi place rock-ul. De altfel, si rapp-ul si hip-hop-ul, dar, cand am crescut si am inceput sa iubesc cu adevarat muzica, m-am indreptat cu viteza spre rock. Ma regasesc in acest gen muzical, ma reprezinta si ma linisteste in acelasi timp. Sunt trupe si trupe ce-mi plac, dar acum nu le voi mai enumera, deoarece am facut-o intr-un alt post.

Rock-ul ia nastere in jurul anului 1950. Este mult diferit de alte genuri muzicale si, de aceea, multi tineri ajung rapid sa-l iubeasca. Este caracterizat prin miscari rapide, cu natura erotica, dar si de acorduri de chitara. Este o derivare a blues-ului.
La inceput, acesta are numele de ''Rock and Roll'', denumirea miscarilor corporale in momentul actului sexual. Elvis Presley transforma acest gen uzical in simbolul generatiei de oameni rasculati contra celorlalti. Acesta aclama in muzica sa dragosea libera.
Ulterior, The Beatles si Rolling Stones vin ca alti sustinatori ai muzicii Rock and Roll. Acest gen devine religa fanatica a milioanelor de tineri revoltati. Ajung sa citeze din muzica precum citeaza oamenii din Biblie. S-a demonstrat de catre experti ca aecst gen muzical produce de la surzenie pana la depersonalizare si generare de patologii mintale.
Unii sustin ca rock-ul zilelor noastre are legatura stransa cu valul de culte sataniste aparute in ultimul timp.
Rock-ul e de mai multe tipuri: soft rock (rock lejer, dupa aparitia celui dur-hard-, reprezentat de Elvis Presley), hard rock sau heavy rock( reprezentat de Alice Cooper, care se inspira din percutia ritualurilor voodoo si maigie negre ale numitor grupuri africane), acid rock( se axeaza pe aspecte halucinogene, droguri. Are ca reprezentanti formatia The Beatles, cu binecunoscutul ''The Yellow Submarine", The Rolling Stones si The Who, cu ''Sister Morphine", "Cousin cocaine" si "Stoned") si  rock-ul satanic (adeptii sai sunt in general si satanisti. E reprezentat de Kiss-Kings In Satan's Service-, AC/DC(Curent Alternativ.Curent Continuu sau Anti-Christ/Death to Christ), Black Sabbath, Ozzy Osbourne si Led Zeppelin).
Deviza grupurilor rock si tinerilor ajunge sa fie "sex, droguri si Rock and Roll". Aceasta generatie, reprezentata de grupurile de hard rok, heavy metal si punck, ajunge blestemata. S-a spus ca, in general, cei ce iubesc rock-ul sunt adoratorii lui Satan, dependentii de substante interzise, homosexualii si alti deviati sexual, rebelii fara de cauza, criminalii, blasfemiatorii, anarhistii civililor si militarilor si alte persoane de acest gen. Multi tineri au fost revoltati de aceasta indirecta caracterizare a lor doar prin genul muzical pe care-l prefera.
Personal, pe mine m-a deranjat enorm sa fiu facuta in aceste zeci de moduri urate, avand in vedere ca nu ma incadrez in niciunul. In acelasi timp, am prieteni ce simt acelasi lucru si sunt sigura ca exista pe tot Pamantul oameni care ne dau dreptate noua.
Ideea de a muri tanar, semnata cu morti, droguri, alcool, sinucideri, violuri, homosexualism, crime, betii, satanisem si culte ale diavolului, este asociata muzicii rock.
Am citit in multe articole, de aceea voi reda si eu lucruri ce nu mi-au convenit. De exemplu, s-a spus despre anumite trupe care mie imi plac niste lucruri care, poate, nu sunt adevarate. Dar lumea a vorbit.

The Beatles, de exemplu, cu melodia "The Yellow Submarin". S-a spus despre acest cantec ca a fost compus sub efectul marijuanei. Mai mult, au afirmat si ca pe coperta albumului Pepper's Lonely Hearts Club Band apare poza lui Aleister Crowley, un satanist.
John Lennon si Lucie fac referire in melodia "Brind on the Lucie" la Lucifer si la numarul bestiei, ceea ce a facut lumea sa vorbeasca.
Led Zeppelin se spune ca au o istorie neagra, fiindca in melodia "Stairway to Heaven" apar versuri cu privire la Satan, si anume "Traieste pentru a trai Satan" si "Dragul meu Satan, niciun altul nu a facut drumul". De altfel, se spune asta si pentru ca Jimmy Page facea colectie de obiecte satanice, ajungand astfel sa cumpere o casa bantuita in Scotia de la Aleister Crowley.
Despre Ozzy Osbourne s-a spus ca ar fi trebuit batut si torturat, trimis in infern, ars fara manajament, doar pentru ca degusta sange, canta alaturi de cruci intoare si decapita cu dintii porumbei si lilieci. Pentru faptul ca "Blizzard of Oz" i-a fost dedicata lui Crowley, acesta este, de altfel, un motiv pentru care l-au considerat satanist. Plus de-asta, si pentru "Diary of a madman", care este numele unei opere a lui Crowley. E acuzat si ca din cauza melodiei lui, "Suicide Solution", precum si altele de genul, a condus oameni la sinucidere.
Black Sabbath se spune ca sunt vinovati pentru ca grupurile de metal au o viziune satanica a lucrurilor. Ei inaugureaza epoca neagra a rock-ului, populand cu numele lui Lucifer diferite cantece. Cu toate acestea, toata lumea i-a iubit.
Alice Cooper, alt binecunoscut interpret de muzica rock, a dedicat melodii sexului cu morti si menstruatiei, dar si ghilotinei si scaunului electric. Numele sau real e Vincent Furnier, dar numele de Cooper e luat de o vrajitare a carui incarnare crede ca este.
AC/DC si Angus Young, despre care se crede ca e posedat, judecand dupa convulsiile din timpul concertelor. Pe un album, el a cerut sa i se puna coarne si coada. Are o strofa in mlodia "Hell's Bells" cand spune "eu am sa te posed, Satan te va poseda".
Rolling Stones, porecliti si "Majestatile lor satanice", publica "Their satanic majestic request" ca raspuns la albumul "Sgt. Pepper's" al Beatles-ilor.Despre componentii trupei s-a spus ca ar apartine cultelor sataniste. Au crat si "Simpatia pentru diavol", o melodie de pe albumul "Beggars banquet", pe coperta caruia era o capra.

Toate grupurile canta acelasi tip de muzica. Exista o muzica speciala pentru dezechilibrarea mintii si emotiilor, prin intermediul careia se intra in stari psihologice dense si dezechilibrate, dar fara a-si da seama. In ea sunt scrise mesaje negative, uneori satanice. "Cautatorul diavolului" a ascultat o multime de piese invers, gasind astfel foarte multe mesaje. In "Revoluţia N° 9" gaseste "Scoate-ma de aici. Ridica-ma om mort", in albumul "Stairway to Heaven" de la Zeppelin gaseste "Vreau sa merg in regat, vreau sa merg in infern, la vest de pamantul plat. Cant pentru ca vibrez cu Satan. Toata puterea mea e de la Satan. El ne va da de trei ori numarul sase. Trebuie sa traiti pentru Satan". De la Pink Floyd scoate "Arata-te, Satan, manifesta-te in vocea noastra. Satan, Satan, Satan este Dumnezeul, este Dumnezeul, Dumnezeul". Aceste lucruri pot fi probate de toti doar punand banda invers.

Ca o concluzie, se pare ca muzica Rock este strans legata de Satan. Daca acest lucru este real, nu stie nimeni. Poate ca este o coincidenta faptul ca trupele rock sunt si sataniste in acelasi timp. Oricum, eu sunt de parere ca sunt doar speculatii. Pana la urma, sunt trupele care-mi plac. Si sunt crestina, nu sunt satanista, iar asta poate fi confirmat de toti cei care ma cunosc. Pana la urma, fiecare vede lucrurile cum vrea.
Muzica rock ramane, totusi, favorita mea! xD

2 comentarii:

  1. Aici trebuie sa iti dau dreptate ptr ca si mie imi place muzica rock, cred ca rock-ul soft. Si ai dreptate cand ai scris ca foarte multi oameni sunt judecati gresit din cauza faptului ca asculta rock, dar asta este din cauza ca oamenii inca sunt inca "ingusti la minte".

    RăspundețiȘtergere
  2. Romanii nostri mereu vor fi... Ma rog, nu toti, insa majoritatea, din nefericire. Ne va lua mult pana ce se vor da pe brazda, ca tot e vorba aia romaneasca... :))

    RăspundețiȘtergere